Diensten energielabels

Diensten
energielabels

Eenvoudig en snel uw energielabel aanvragen voor woning of bedrijfspand!

Energielabel
kantoren 

Vanaf 1 januari 2023 moet ieder kantoorgebouw energielabel C of hoger hebben.

Wanneer energielabel nodig?

Wanneer u als eigenaar uw woning wilt verkopen of verhuren dan bent u verplicht om een geldig energielabel te overhandigen.

Hoe werkt het?

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is vergeleken met soortgelijke huizen.

Aan de slag met energiebesparing?

Het energielabel voor woningen geeft meer inzicht in hoe zuinig uw huis is én wat u kunt doen om uw woning energiezuiniger te maken.

Bij Klaver Energielabels vraagt u makkelijk en snel een energielabel aan!

We bieden een totaalpakket aan diensten.

Diensten energielabels energielabel woningen

Opstellen van het energielabel woningen

Gaat u uw woning verkopen of verhuren, of wilt u graag weten hoe energiezuinig uw woning is?

Als u uw huis gaat verkopen en een nieuw huis koopt, of wanneer u een nieuwe woning gaat huren of verhuren, dan krijg u te maken met het energielabel.

Het energielabel laat u zien hoe zuinig een huis is, en wat u kunt doen om het comfortabeler en energiezuiniger te maken. Als koper of huurder heb u recht op een energielabel.

Als koper of huurder heb u recht op een energielabel. Als verkoper of verhuurder bent u dan ook verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te hebben voor de woning. Is dat label er niet, dan riskeert u als verkoper of verhuurder een boete.

Energielabel nodig? Wij stellen snel en vakkundig een energierapport met bijbehorend energielabel voor u op.

Diensten energielabels energielabel bedrijfspanden

Opstellen van het energielabel bedrijfspanden

Energielabels voor Bedrijfspanden

Een energielabel voor een bedrijfspand aanvragen is nodig wanneer u uw bedrijfspand wilt gaan verkopen of verhuren.

Het label dient aanwezig te zijn op het moment van overdracht van het pand bij verkoop of verhuur.

Een energielabel laat de energieprestatie van uw gebouw zien. Ook maakt het energielabel duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Het energielabel voor uw bedrijfspand is 10 jaar geldig.

Bent u eigenaar van een bedrijfspand en heeft u voor uw gebouw een energielabel nodig? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

verbeterplan energielabel

Een verbeterplan voor uw energielabel

Heeft u al een energielabel maar wilt u maatregelen treffen om uw label groener te maken?

Bespaar energie met een verbeterplan!

Hoe kun u uw woning of bedrijfspand nog energiezuiniger maken? Wat kunt u besparen met verdere verbeteringen? Klaver Eenrgielabels geeft inzicht in uw energieprestatie, we brengen het verbeterpotentieel in kaart en bieden een concreet plan van aanpak.

Wilt u ook verder vergroenen? Ontdek uw mogelijkheden. Neem dan direct contact op met één van onze experts.

Advies duurzaam vastgoed

Advies duurzaam vastgoed

Meetbare & praktische oplossingen

Wat is nodig om uw vastgoed te verduurzamen?

Verduurzamen van vastgoed vraagt om oplossingen, Klaver Energielabels helpt u deze te realiseren. Bijvoorbeeld door het opstellen van een energielabel of het uitvoeren van een energiescan.

Heeft u een eigen pand? Zorg dat het toekomstbestendig blijft en neem contact met ons op.

Kantoren label C

Kantoren label C

Ruim de helft van de kantoren is nog niet klaar voor energielabel C.

Nog maar 48% van de kantoren in Nederland had op 1 juli 2022 een label C of beter, schat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De tijd begint dus te dringen, want per 1 januari 2023 moeten kantoren aan deze nieuwe verplichting voldoen.

Nog geen energielabel? Neem snel maatregelen.

Het is belangrijk dat u actie neemt, als uw kantoorpand nog niet aan de eisen voldoet. De eerste stap is het aanvragen van een maatwerkadvies. Hiermee wordt een inschatting gemaakt van de energiezuinigheid van een kantoor. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Energielabel utiliteitsgebouwen

Energielabel utiliteitsgebouwen

Overige utiliteitsgebouwen

Een utiliteitsgebouw moet op een transactiemoment (verkoop, verhuur of oplevermoment) voorzien zijn van een geldig energielabel.

Energielabel utiliteitsbouw verplicht

Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Het geldt voor gebouwen met de volgende gebruiksfuncties: bijeenkomstfuncties, celfuncties, gezondheidszorgfuncties (met en zonder bed), kantoorfuncties, logiesfuncties zijnde een logiesgebouw, onderwijsfuncties, sportfuncties en winkelfuncties.

Heeft u een energielabel nodig? Klaver Energielabels helpt u graag verder.

Aandachtspunten energielabel

Aandachtspunten bij energielabel

Tijdens een energielabel inspectie kijkt de gediplomeerde inspecteur van Klaver Energielabels uitgebreid naar uw woning.

Naast de energiezuinige maatregelen kijken we ook naar de bouwkundige staat van uw woning. Grote bouwkundige gebreken kunnen van invloed zijn op uw energielabel.

Punten waarop wij altijd extra letten zijn: het soort glas (enkelglas, dubbelglas, HR, triple), is er spouwmuurisolatie, isolatie dak, isolatie vloer, zonnepanelen, ventilatie woning, jaartal CV ketel, koeling- en verwarmingsinstallatie.

Gaat u uw woning of pand verkopen of verhuren, of wilt u graag weten hoe energiezuinig uw woning of pand is? Klaver Energielabels stelt snel een energierapport met bijbehorend energielabel voor u op.

Energielabel nieuwbouw

Energielabel nieuwbouw

Verplichte toets energielabel bij oplevering nieuwbouw

Voor vergunningsaanvragen moeten vanaf 1 januari 2021 alle nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen voldoen aan de grenswaarden voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG), zoals opgenomen in de bouwregelgeving.

De nieuwbouweisen, uitgedrukt in BENG 1, 2 en 3, worden getoetst aan de energieprestatie- indicatoren energiebehoefte (EP1), primair fossiel energiegebruik (EP2) en aandeel hernieuwbare energie (EP3).

Oplevering nieuwbouw

Nieuw is de toets bij oplevering door een gediplomeerd EP W adviseur detail én Bouw- en woningtoezicht. Onze EP adviseur controleert of er gebouwd is conform de omgevingsvergunning. Klaver Energielabels kan u bij het gehele traject begeleiden.

Prijzen energielabels

Energielabel tarieven

Duurzame energieoplossingen hebben de toekomst. Hoe kunt u daar van profiteren?

Kosten energielabel

De prijs van een energielabel hangt af van verschillende factoren waaronder het type woning, het oppervlak van de woning, beschikbare documenten over de woning en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken van de woning op te nemen.

Boete voor ontbreken energielabel

Eigenaren die geen energielabel hebben geregistreerd, lopen de kans op een boete of een last onder dwangsom.

Verduurzamen

U wilt aan de slag met energiebesparing en uw woning verduurzamen

Van advies tot energiebesparende maatregelen

We moeten over een aantal jaar van het aardgas af en dus moet u als huiseigenaar uw woning verduurzamen.

Mogelijkheden voor verduurzamende maatregelen:

  • Warmtepomp aanschaffen, in plaats van een cv-ketel. Met een hybride warmtepomp bespaart u volgens Milieu Centraal in een matig geïsoleerde hoekwoning ongeveer € 350 per jaar op uw energierekening.
  • Naden en kieren isoleren, door gebruik te maken van tochtstrips en kit.
  • Spouwmuurisolatie, dat is binnen een dag aan te brengen door een deskundige.
  • Glasisolatie, levert zowel een besparing op als een verbetering van het wooncomfort.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere manieren om uw huis te verduurzamen.

energielables woning verduurzamen

Op zoek naar de beste prijs en de beste service? Vraag nu een energielabel aan!

Wat is een

energie prestatie advies (EPA)?

Een energieprestatieadvies is een advies dat inzicht geeft in bouwkundige en installatietechnische verbeteringen met betrekking tot energiezuinigheid. Het energieprestatieadvies wordt door één van onze gecertificeerde adviseurs opgesteld.

EPA staat voor EnergiePrestatieAdvies

Een EPA is een maatwerkadvies voor energiebesparingsmaatregelen aan bestaande gebouwen (woningen en utiliteit).

EPA-adviseur

Het energielabel dat sinds enige tijd verplicht is bij verhuur, verkoop en oplevering van woningen en gebouwen mag alleen door een gecertificeerde EPA-adviseur worden opgesteld.

Energieverbruik verlagen en verduurzamen

Wij brengen in kaart welke woningverbeteringen het meeste resultaat opleveren. We kijken daarbij naar de kosten om iets aan te pakken, wat het u oplevert en hoe snel u uw investering terugverdient.

Energiebesparende maatregelen

Concreet zijn dit: gevel-, dak-, leiding- vloerisolatie, HR++ (of hoger) beglazing, energiezuinige kozijnen en/of deuren, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een warmtepomp, warmteterugwinning, zonnecellen of een combinatie hiervan.

Het EPA label

Het EPA-label is een energielabel voor woningen, vergelijkbaar met de labels voor koelkasten, wasmachines en auto's. Net als deze labels loopt het EPA-label van A tot en met G. Hierbij is A het meest en G het minst energiezuinig.

Wat staat er op het EPA label?

Op het label zie t u de letters A+++ tot en met D, die via donkergroen (A+++) en oranje (B) naar rood (D) gaan. Hoe roder, hoe minder zuinig. Daarnaast ziet u op het label ook het energieverbruik per jaar bij gemiddeld gebruik en eventuele aanvullende informatie zoals het waterverbruik of andere technische details.

Wat is een

energie prestatie advies (EPA)?

Een energieprestatieadvies is een advies dat inzicht geeft in bouwkundige en installatietechnische verbeteringen met betrekking tot energiezuinigheid. Het energieprestatieadvies wordt door één van onze gecertificeerde adviseurs opgesteld.

EPA staat voor EnergiePrestatieAdvies

Een EPA is een maatwerkadvies voor energiebesparingsmaatregelen aan bestaande gebouwen (woningen en utiliteit).

EPA-adviseur

Het energielabel dat sinds enige tijd verplicht is bij verhuur, verkoop en oplevering van woningen en gebouwen mag alleen door een gecertificeerde EPA-adviseur worden opgesteld.

Energieverbruik verlagen en verduurzamen

Wij brengen in kaart welke woningverbeteringen het meeste resultaat opleveren. We kijken daarbij naar de kosten om iets aan te pakken, wat het u oplevert en hoe snel u uw investering terugverdient.

Energiebesparende maatregelen

Concreet zijn dit: gevel-, dak-, leiding- vloerisolatie, HR++ (of hoger) beglazing, energiezuinige kozijnen en/of deuren, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een warmtepomp, warmteterugwinning, zonnecellen of een combinatie hiervan.

Het EPA label

Het EPA-label is een energielabel voor woningen, vergelijkbaar met de labels voor koelkasten, wasmachines en auto's. Net als deze labels loopt het EPA-label van A tot en met G. Hierbij is A het meest en G het minst energiezuinig.

Wat staat er op het EPA label?

Op het label zie t u de letters A+++ tot en met D, die via donkergroen (A+++) en oranje (B) naar rood (D) gaan. Hoe roder, hoe minder zuinig. Daarnaast ziet u op het label ook het energieverbruik per jaar bij gemiddeld gebruik en eventuele aanvullende informatie zoals het waterverbruik of andere technische details.

energielabels en advies

Energielabels

& advies

We geven energieadvies op maat o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst, Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

Rembrandtlaan 46
3723 BK Bilthoven
T. +31 (0)30 744 02 66

energielabels en advies

Energielabels
en advies

We geven energieadvies op maat o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst, Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

Rembrandtlaan 46
3723 BK Bilthoven
T. +31 (0)30 744 02 66

Over Klaver Energielabels

Klaver Energielabels is een gecertificeerd adviesbureau voor energielabels en verzorgt energielabels voor woningen, panden en utiliteitsgebouwen in alle soorten en maten.

Energielabel aanvragen

Bij Klaver Energielabels vraagt u makkelijk en snel een energielabel aan. Van aanvraag naar energielabel: zo regelt u het eenvoudig in 5 stappen. Energielabels op maat.

Verbeterplan voor uw energielabel

Heeft u al een energielabel maar wilt u maatregelen treffen om uw label groener te maken? Hoe kun u uw woning of bedrijfspand nog energiezuiniger maken? Wat kunt u besparen met verdere verbeteringen?

Tarieven

De prijs van een energielabel hangt af van verschillende factoren waaronder het type woning, het oppervlak van de woning, beschikbare documenten over de woning en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken van de woning op te nemen.

Rembrandtlaan 46, 3723 BK Bilthoven

Over Klaver Energielabels

Klaver Energielabels is een gecertificeerd adviesbureau voor energielabels en verzorgt energielabels voor woningen, panden en utiliteitsgebouwen in alle soorten en maten.

Energielabel aanvragen

Bij Klaver Energielabels vraagt u makkelijk en snel een energielabel aan. Van aanvraag naar energielabel: zo regelt u het eenvoudig in 5 stappen. Energielabels op maat.

Verbeterplan voor uw energielabel

Heeft u al een energielabel maar wilt u maatregelen treffen om uw label groener te maken? Hoe kun u uw woning of bedrijfspand nog energiezuiniger maken? Wat kunt u besparen met verdere verbeteringen?

Tarieven

De prijs van een energielabel hangt af van verschillende factoren waaronder het type woning, het oppervlak van de woning, beschikbare documenten over de woning en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken van de woning op te nemen.

Rembrandtlaan 46, 3723 BK Bilthoven