1. Home
  2. >
  3. Energielabels
  4. >
  5. Energielabel A
Energielabel A

Energielabel A
uitgelegd 

Energielabel A is het meest energiezuinige label voor woningen. Dit betekent dat een huis met energielabel A een zeer laag energieverbruik heeft en dus duurzaam en milieuvriendelijk is.

De verschillende
soorten energielabels 

Energieprestatiecertificaat (EPC) geeft de energie-efficiëntie aan van woningen en gebouwen en heeft een classificatie van A tot en met G.

Energielabel voor uw woning of bedrijfspand

Een energielabel zien hoe energiezuinig een huis of gebouw is. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over energielabels.

Energielabel aanvragen

Bij Klaver Energielabels vraagt u eenvoudig en snel een energielabel aan.

Maatwerkadvies

Energielabels op maat. Een energielabel geeft meer inzicht in hoe goed uw huis geïsoleerd is, en kan helpen om uw huis of gebouw comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Energielabel A

Een huis of gebouw met energielabel A is energiezuinig en bespaart u geld. Het A-label is comfortabeler en milieuvriendelijker. Het beste ‘groene’ label voor uw huis of gebouw.

Energielabel A

Energielabel A

Zeer laag energieverbruik

Energielabel A: betekent een energie-efficiënt huis of gebouw

Als uw huis of gebouw het energielabel A heeft, betekent dit dat het zeer energiezuinig en duurzaam is. Dit is het hoogste energielabel dat een woning of gebouw kan krijgen. Het A-label geeft aan dat het pand goed geïsoleerd is en is voorzien van energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en een efficiënte verwarmingsinstallatie.

Een woning met energielabel A verbruikt weinig energie, wat resulteert in een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot, wat beter is voor het milieu.

Energielabel A

Wat betekent een energielabel A voor een huis of gebouw?

Het A-label betekent dat dat er veel aandacht is besteed aan het besparen van energie.

Een energielabel A voor een huis of gebouw betekent dat het zeer energiezuinig en duurzaam is. Het A-label is het hoogste energielabel en geeft aan dat het huis of gebouw optimaal is geïsoleerd en voorzien is van energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en een energiezuinige verwarmingsinstallatie. Dit resulteert in een laag energieverbruik, wat leidt tot een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot, waardoor het beter is voor het milieu. Met andere woorden, een woning met energielabel A biedt niet alleen meer comfort en een gezonder binnenklimaat, maar is ook goed voor uw portemonnee en het milieu.

De voordelen van het energielabel A

  • Een pand met een energielabel A verbruikt weinig energie en heeft daardoor lagere energiekosten. Dit kan op jaarbasis een aanzienlijk bedrag schelen.
  • Een energiezuinig pand heeft betere isolatie, ventilatie en verwarming. Hierdoor blijft de temperatuur beter op peil, zijn er minder koude plekken in huis en is er minder tocht. Dit zorgt voor een verbeterd wooncomfort.
  • Een pand met een energielabel A heeft een hogere marktwaarde dan een vergelijkbaar pand met een lagere energieklasse. Een potentiële koper zal bijvoorbeeld minder geld kwijt zijn aan energiekosten en meer comfort ervaren, wat een pand met energielabel A aantrekkelijker maakt.
  • Een energiezuinig pand draagt bij aan een duurzamere toekomst en een beter milieu. Door te investeren in energiebesparende maatregelen en het behalen van een energielabel A, draagt u bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen.

Kortom, energielabel A biedt voordelen op het gebied van kostenbesparing, wooncomfort, marktwaarde en duurzaamheid. Het is een investering in uw pand en in de toekomst.

Wat is het verschil tussen energielabel A, A+, A++,  A+++ en A++++ bij een woning?

De labels A+ tot en met A++++ zijn optionele toevoegingen aan het energielabel A.

Het energielabel van uw huis geeft aan hoeveel fossiele energie u huis verbruikt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van uw huis. Een gewoon energielabel A is al behoorlijk zuinig. Een huis met A+++ verbruikt slechts een derde van de fossiele energie van een A-label. Een A++++-label betekent volledige duurzaamheid.

Heeft u behoefte aan meer informatie? Onze adviseurs staan voor u klaar om u te voorzien van persoonlijk advies op maat voor uw woning. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Energielabel A

De overige energielabels

Energielabel B

Energielabel B
Laag energieverbruik

Energielabel B: betekent een energie-efficiënt huis of gebouw, maar er zijn nog verbeteringen mogelijk

Wonen in een huis met energielabel B betekent dat u in een woning heeft met het een-na zuinigste energielabel. Er zijn tal van energiebesparende maatregelen uitgevoerd voor een efficiëntere energie-uitgave.

Energielabel C

Energielabel C
Redelijk laag energieverbruik

Energielabel C: betekent dat uw huis of gebouw minder energie-efficiënt is dan woningen met een hoger label en er nog verbeteringen kunnen worden aangebracht

Met een energielabel C heeft uw huis of gebouw een redelijk laag energieverbruik, dankzij diverse energiebesparende maatregelen. Uw woning is iets minder energiezuinig dan huizen met energielabel B, maar nog steeds gericht op besparing van energie en het milieu.

Energielabel D

Energielabel D
Gemiddeld energieverbruik

Energielabel D: betekent dat uw huis of gebouw niet heel energie-efficiënt is. Er zijn verbeteringen nodig om het energieverbruik te verminderen

Een huis of gebouw met energielabel D valt precies in het midden van de andere energielabels. Het D-label nodigt uit om meer energie-efficiënt te zijn en biedt ruimte voor verbetering.

Als uw huis of gebouw een energielabel D heeft, is het belangrijk om verder te kijken naar manieren om het energieverbruik te verminderen.

Energielabel E

Energielabel E
Redelijk hoog energieverbruik

Energielabel E: betekent hogere energiekosten. Er zijn meerdere verbeteringen nodig om het energieverbruik te verminderen

Het energielabel E duidt op een lage energie-efficiëntie van uw huis of gebouw. Hierdoor betaalt u hoge energiekosten en is er veel ruimte voor verbeteringen.

Door stappen te ondernemen om het energieverbruik te verminderen, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening.

Energielabel F

Energielabel F
Hoog energieverbruik

Energielabel F: betekent veel hogere energiekosten en een zeer laag energie-efficiëntie. Een huis of gebouw met dit energielabel zal onnodig veel energie verbruiken en heeft waarschijnlijk weinig of geen isolatie

Energielabel F staat voor een huis met een ontzettend hoog energieverbruik. Het is het tweede minst energiezuinige label en heeft een opvallende rode kleur.

Woningen of gebouwen in deze categorie hebben nog veel ruimte voor verbeteringen om het energieverbruik te verminderen.

Met meerdere aanpassingen kunt u niet alleen geld besparen, maar ook een comfortabeler en duurzamer leefomgeving creëren.

Energielabel G

Energielabel G
Zeer hoog energieverbruik

Energielabel G :betekent dat een huis of gebouw extreem hoge energiekosten heeft en nauwelijks energie-efficiënt is

Het energielabel G is het laagste label en geeft aan dat uw huis of gebouw een extreem hoog energieverbruik heeft. Hierdoor is het nodig om veel energie te verbruiken voor verwarming en warm water, wat resulteert in hoge energierekeningen.

Er zijn aanzienlijke verbeteringen mogelijk om het energieverbruik te verminderen, zoals het vervangen van enkel glas door HR++ glas of het toepassen van isolatie. Door deze verbeteringen te realiseren, bespaart u op uw energierekening en verbeter u tegelijkertijd uw leefomgeving.

energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen

Een energielabel in 5 stappen geregeld!

  • Afspraak inplannen
  • Documenten aanvullen
  • Inspectie
  • Registratie Energielabel
  • Het energielabel
Energielabel check

Energielabel check

Welk energielabel heeft mijn huis of bedrijfspand?

Sinds 2008 is het energielabel verplicht bij elke woningoverdracht. U kon voorheen zelf online een label aanvragen door een aantal vragen te beantwoorden.

Prijzen energielabels

Energielabel tarieven

Duurzame energieoplossingen hebben de toekomst. Hoe kunt u daar van profiteren?

De prijs van een energielabel hangt af van verschillende factoren waaronder het type woning, het oppervlak van de woning, beschikbare documenten over de woning en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken van de woning op te nemen.

De energieprestatie van uw woning

De energieprestatie van de woning moet worden bepaald met de NTA 8800 bepalingsmethode. De energie-indicator drukt de energieprestatie uit in kWh/m2 per jaar en is gekoppeld aan een energielabelletter.

De voordelen van een energielabel

Uw woning of bedrijfspand moet opgenomen worden volgens de bepalingsmethode NTA 8800 door een gecertificeerde EP-W* of EP-U** adviseur.

Een van onze gecertificeerde EP-adviseur bezoekt uw woning of bedrijfspand vóór het indienen van de aanvraag. Het energieprestatie-rapport dat onze adviseur opstelt, inclusief de vastgestelde energieprestatie, wordt na de opname geregistreerd bij EP-online.

*EP-W Basis = woningen
**EP-U  Detail = kantoren en bedrijfsgebouwen

energielabel

Op zoek naar de beste prijs en de beste service? Vraag nu een energielabel aan!

Wat is een

energie prestatie advies (EPA)?

Een energieprestatieadvies is een advies dat inzicht geeft in bouwkundige en installatietechnische verbeteringen met betrekking tot energiezuinigheid. Het energieprestatieadvies wordt door één van onze gecertificeerde adviseurs opgesteld.

EPA staat voor EnergiePrestatieAdvies

Een EPA is een maatwerkadvies voor energiebesparingsmaatregelen aan bestaande gebouwen (woningen en utiliteit).

EPA-adviseur

Het energielabel dat sinds enige tijd verplicht is bij verhuur, verkoop en oplevering van woningen en gebouwen mag alleen door een gecertificeerde EPA-adviseur worden opgesteld.

Energieverbruik verlagen en verduurzamen

Wij brengen in kaart welke woningverbeteringen het meeste resultaat opleveren. We kijken daarbij naar de kosten om iets aan te pakken, wat het u oplevert en hoe snel u uw investering terugverdient.

Energiebesparende maatregelen

Concreet zijn dit: gevel-, dak-, leiding- vloerisolatie, HR++ (of hoger) beglazing, energiezuinige kozijnen en/of deuren, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een warmtepomp, warmteterugwinning, zonnecellen of een combinatie hiervan.

Het EPA label

Het EPA-label is een energielabel voor woningen, vergelijkbaar met de labels voor koelkasten, wasmachines en auto's. Net als deze labels loopt het EPA-label van A tot en met G. Hierbij is A het meest en G het minst energiezuinig.

Wat staat er op het EPA label?

Op het label zie t u de letters A+++ tot en met D, die via donkergroen (A+++) en oranje (B) naar rood (D) gaan. Hoe roder, hoe minder zuinig. Daarnaast ziet u op het label ook het energieverbruik per jaar bij gemiddeld gebruik en eventuele aanvullende informatie zoals het waterverbruik of andere technische details.

Wat is een

energie prestatie advies (EPA)?

Een energieprestatieadvies is een advies dat inzicht geeft in bouwkundige en installatietechnische verbeteringen met betrekking tot energiezuinigheid. Het energieprestatieadvies wordt door één van onze gecertificeerde adviseurs opgesteld.

EPA staat voor EnergiePrestatieAdvies

Een EPA is een maatwerkadvies voor energiebesparingsmaatregelen aan bestaande gebouwen (woningen en utiliteit).

EPA-adviseur

Het energielabel dat sinds enige tijd verplicht is bij verhuur, verkoop en oplevering van woningen en gebouwen mag alleen door een gecertificeerde EPA-adviseur worden opgesteld.

Energieverbruik verlagen en verduurzamen

Wij brengen in kaart welke woningverbeteringen het meeste resultaat opleveren. We kijken daarbij naar de kosten om iets aan te pakken, wat het u oplevert en hoe snel u uw investering terugverdient.

Energiebesparende maatregelen

Concreet zijn dit: gevel-, dak-, leiding- vloerisolatie, HR++ (of hoger) beglazing, energiezuinige kozijnen en/of deuren, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een warmtepomp, warmteterugwinning, zonnecellen of een combinatie hiervan.

Het EPA label

Het EPA-label is een energielabel voor woningen, vergelijkbaar met de labels voor koelkasten, wasmachines en auto's. Net als deze labels loopt het EPA-label van A tot en met G. Hierbij is A het meest en G het minst energiezuinig.

Wat staat er op het EPA label?

Op het label zie t u de letters A+++ tot en met D, die via donkergroen (A+++) en oranje (B) naar rood (D) gaan. Hoe roder, hoe minder zuinig. Daarnaast ziet u op het label ook het energieverbruik per jaar bij gemiddeld gebruik en eventuele aanvullende informatie zoals het waterverbruik of andere technische details.

energielabels en advies

Energielabels

& advies

We geven energieadvies op maat o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst, Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

Rembrandtlaan 46
3723 BK Bilthoven
T. +31 (0)30 744 02 66

energielabels en advies

Energielabels
en advies

We geven energieadvies op maat o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst, Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

Rembrandtlaan 46
3723 BK Bilthoven
T. +31 (0)30 744 02 66

Over Klaver Energielabels

Klaver Energielabels is een gecertificeerd adviesbureau voor energielabels en verzorgt energielabels voor woningen, panden en utiliteitsgebouwen in alle soorten en maten.

Energielabel aanvragen

Bij Klaver Energielabels vraagt u makkelijk en snel een energielabel aan. Van aanvraag naar energielabel: zo regelt u het eenvoudig in 5 stappen. Energielabels op maat.

Verbeterplan voor uw energielabel

Heeft u al een energielabel maar wilt u maatregelen treffen om uw label groener te maken? Hoe kun u uw woning of bedrijfspand nog energiezuiniger maken? Wat kunt u besparen met verdere verbeteringen?

Tarieven

De prijs van een energielabel hangt af van verschillende factoren waaronder het type woning, het oppervlak van de woning, beschikbare documenten over de woning en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken van de woning op te nemen.

Rembrandtlaan 46, 3723 BK Bilthoven

Over Klaver Energielabels

Klaver Energielabels is een gecertificeerd adviesbureau voor energielabels en verzorgt energielabels voor woningen, panden en utiliteitsgebouwen in alle soorten en maten.

Energielabel aanvragen

Bij Klaver Energielabels vraagt u makkelijk en snel een energielabel aan. Van aanvraag naar energielabel: zo regelt u het eenvoudig in 5 stappen. Energielabels op maat.

Verbeterplan voor uw energielabel

Heeft u al een energielabel maar wilt u maatregelen treffen om uw label groener te maken? Hoe kun u uw woning of bedrijfspand nog energiezuiniger maken? Wat kunt u besparen met verdere verbeteringen?

Tarieven

De prijs van een energielabel hangt af van verschillende factoren waaronder het type woning, het oppervlak van de woning, beschikbare documenten over de woning en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken van de woning op te nemen.

Rembrandtlaan 46, 3723 BK Bilthoven